HUFCOR vodila za premične stene

Slika vodila tip 36

Vodilo Tip 36, dva kolesca na panel, za težo do 450 kg /panel.

Na vodilo lahko namestimo bočne letve v barvi in dizajnu vodila. Letve so namenjene vgradnji akustične zapore podkonstrukcije in/ali podpori stropa.

Slika vodila tip 40

Vodilo Tip 40, eno kolesce na panel, za težo do 400 kg /panel.

Eno točkovno vodilo tip 38 nam omogoča da z obratom elementa za 90° parkiramo tega na osi vodila. Vodilo je zasnovano za uporabo izredno težkih panelov.

Slika vodila tip 57

Vodilo Tip 57, dve kolesci na panel, za težo do 680 kg /panel.

Dvo točkovno vodilo tip 57 nam omogoča da parkiramo elemente kjer koli želimo.  Vodilo je zasnovano za uporabo izredno težkih panelov.

Slika vodila tip 38

Vodilo Tip 38, dve kolesci na panel, za težo do 180 kg /panel.

Eno točkovno vodilo tip 38 nam omogoča da z obratom elementa za 90° parkiramo tega na osi vodila.

Aluminijska ali železna vodila

Izdelano iz Aluminja

Vodila v sistemu HUFCOR so vselej izdelana iz aluminija.  Sistem vodila omogoča obešanje in delovanje panelov težkih tudi do 680 kg. V kombinaciji s koleščki ki imajo visokokakovostne kroglične ležaje in zelo odporno plastiko sistem omogoča več kot 160 km delovanja. Ta sistem zagotavlja več kot 30 let večkrat dnevnega premikanja panelov.  Gladko in tiho.  Standardno so vodila prašno barvana v belo barvo RAL 9010 ali v alu ox natural (eloksirana srebrna alu barva).

Vodila so vselej izdelana na mero in posamični sestavni deli so med seboj povezani z vijačenjem.

Izdelano iz železa

ŽELEZNA VODILA ne nudijo ugodja aluminija. Tekanje koleščkov po vodilu je moteče glasno. Ta tip vodil  je med sabo potrebno variti. Zato  rado pride do zvijanja vodil.  Zato je barvanje vodil praviloma izvedeno na kraju samem po  vgradnji. Lepo in dobro obarvati varjena vodila na stropu ni preprosto.  V letih uporabe  začne notranja tekalna površina korodirati  in kljub podmazovanju je tek vedno bolj naporen.

Železna vodila so evropski proizvajalci premičnih zvočno izolativnih sten v glavnem povsem opustili.

Kako slišimo alu vodila

Kako slišimo železna vodila

Sistem