Premične predelne stene naredijo več iz m2

Premične predelne stene  vam omogočajo, da iz obstoječe sobe,  dvorane, učilnice,  igralnice, ali drugega prostora lahko občasno naredite še eno ali več. Vsepovsod kjer potrebujemo dodatno, občasno spremembo prostora za različne skupine ljudi, je naša premična, drsna,zvočno izolativna stena, cenovno učinkovita rešitev.

Premične stene omogočajo prilagajanje konfiguracije prostora. Stene nudijo zvočno zaščito prostora tako, da lahko hkrati poteka več ločenih dogajanj. Premične stene nudijo od 38 do 58 dB zvočne zaščite.

Premične stene imajo vodila v stropu, ki omogočajo različne sisteme postavljanja in zlaganja na stran. Stene drsijo po vodilih tako, da jih potiskamo ročno ali lahko pa se premikajo s pomočjo elektromotorčkov.

Sistem delovanja premične stene

Na voljo je mehanski sistem zlaganja sten, polavtomatski sistem in polnoma avtomatski sistem zlaganja stene.

Mehanski sistem zlaganja stene deluje tako, da panele potiskamo ročno po vodilih  in ročno zaklepamo spodnja in zgornja tesnila panelov s pomočjo mehanske ročke.

Polavtomatski sistem zlaganja stene deluje tako, da panele potiskamo ročno po vodilih  in spodnja in zgornja tesnila panelov pa se zaklenejo s pomočjo elektromotorčkov.

Popolnoma avtomatski sistem zlaganja stene omogočajo elektromotorčki panelov, ki peljejo panele po vodilih in ob prispetju v položaj sprožijo zaklepanje tesnil. Sistem je računalniško krmiljen.

Sestava premične stene

Stene tvorijo premični paneli, ki s pomočjo kolesc drsijo po vodilih. Paneli so lahko polni, z okni, v celoti stekleni ali z vrati. Okna so raznih velikosti, vrata so enokrilna in dvokrilna. Vrata so lahko opremljena s panik kljuko.

Paneli so sestavljeni iz aluminijske podkonstrukcije, različnih polnil glede na  raven zvočne zaščite, in pokrivnih plošč na licih panelov. Običajno so pokrivne plošče iz iverne plošča z melaminsko ali HPL oblogo, furnirjem ali tkanino. Na voljo je standardna barvna karta ali pa kupec izbere po svoji izbiri.

Premične stene ne potrebujejo talnih vodil. V kolikor konstrukcija stropa ne dopušča večjih obremenitev je na voljo model kjer so na nosilna kolesca na tleh tako, da celotna obremenitev poteka po tleh.

Naši sistemi uporabljajo samo aluminijasta vodila. Železna vodila ne zagotavljajo dovolj tihega in gladkega drsenja. Standardno so alu vodila ali eloksirana, v naravni barvi aluminija ali prašno barvana na belo. Po naročilu so lahko tudi v drugi barvi.

Pri spuščenem stropu imajo vodila jekleno podkonstrukcijo, ki omogoča milimetrsko fino nastavitev vodil. Milimetrska nastavitev vodil je zelo pomembna za pravilno lego panelov in s tem za tesnjenje stene in tudi njen vizualni izgled.

Premične stene imajo lahko  vidni alu rob iz eloksiranega aluminija, ki  ščiti robove.  Na zahtevo je lahko rob prašno barvan v barvi panela.

Izberite zanesljivo kakovost:

  1. Stene imajo certifikate zvočne izolativnosti od 39 do 57 dB Rwp
  2. Požarna zaščita  EI 30 EN I350I-2:2003
  3. ISO 9001:2008
  4. TUV - produkt certifikat
  5. DIN 31000 Varnostno orientiran dizajn tehničnega proizvoda
  6. DIN i8032 varnostna žoga
  7. Redni nadzor proizvodnih obratov

Izberite najboljše!

Naše zvočno izolativne premične stene so vrhunske kakovosti in vendar z dobro ceno!